Kau Suka, Kau Follow ^_^v

16 July 2012

Keindahan Syurga

Assalamualaikum.

1.27am. I'm reading a magazine. Islamic magazine. Penah dengar Majalah JOM! ? 



Magazine yang agak baru di pasaran. Sekarang baru Isu No.4. First time beli magazine ni. And sekarang aku dah jatuh cinta dengan magazine JOM! =)

Rasa rugi yang amat sangat sebab tak mengikuti majalah ni dari Isu No.1. InsyaAllah akan ku beli jua Isu No.1 hingga No.3. Cant wait! Sambil2 menelek, meneliti, membaca and cuba memahami content majalah ni, aku terbaca something yang buat aku terfikir dengan alam ghaib yang paling indah. SYURGA. *word syurga tu je pon dah boleh fikir macam2 benda yang membahagiakan kan?*

Cuba tengok gambar bawah ni


What did you see? Kalau korang tanye aku, aku tak nampak pape. Aku nampak kotak putih je. haha. Betol la tu. Memang aku letak kotak putih je pon. :p Tapi aku nak korang imagine, how the Syurga looks like when u see that box. Macam2 yang aku fikirkan. Macam indah sangat2 alam syurga ni! Tapi still tak dapat imagine tahap keindahan tu. Sama jugak macam bila tengok kotak putih ni kan? Tak ternampak ape2 pon.

Hebatnya ciptaan Tuhan. And ada hikmahnya kenapa ada syurga and neraka. He wants us to choose the right path =) *Masih terfikir2 alangkah indahnya kalau dapat melangkah kaki masuk Syurga :D*


Aku nak share words yang sangat indah bagi aku yang aku terbaca dalam majalah JOM! ni.

"Syurga itu terlalu mahal harganya, tiada tawar-menawar. Maka, untuk mendapatkannya memerlukan 'bayaran' yang tinggi disertakan dengan mujahadah yang kuat"

MasyaAllah =) Flash back segala amalan2 aku selama ni. huhu. JOM! la sama2 muhasabah diri kita ni kan. Sama2 tak sempurna. JOM! la sama2 mengejar Syurga Allah. insyaAllah. =) 

4 comments:

Suhana Shuib said...

muhasabah diri itu penting.. syurga mmg menjadi idaman semua makhluk Allah.. tapi dari segi amalan sudah cukupkah? renung2 kan.. salam kenal dr kak su

iekasub said...

K.su : kena selalu bertaubat..sepanjang hidup ni banyak dah dosa..huhu.insyaAllah, tujuan hidup ni nak menggapai syurga idaman. amin3 =)

Muhammad Nuraizat said...

eika! aku xperasan ko pnyer komen! haha lame da aku x update blog aku.. dan lame gak x masuk blog ko.. waa sdah lg cantiek.. hehe :D

iekasub said...

aizat: haha..nasib baik perasan dah ;D mne ade cantik~ maintain je ni haa..berhabuk sungguh.. :)