Kau Suka, Kau Follow ^_^v

26 July 2011

Lecturer aku cakap, jodoh bukan terletak pada rupa.haa

Aku memang suka take note benda2 pasal kawen, jodoh2 ni. Bukan gatal oke! Sebagai persediaan...Kita kan dah muda remaja, hampir2 ke ambang perkahwinan.. :p Mesti ada persoalan yang main roller coster dalam pikiran gadis2 yang risau dengan ratio perempuan lebih ramai daripada lelaki dan risau menjadi andartu mungkin?? Jangan risau lah.Mungkin lepas baca ni, korang akan rasa lebih chillex ;)

Meh nak cerita. Tak ingat hari apa, time kuliah, Encik Comel (my lecturer) cerita kat kami2 ni. Dye terkejut dengan kawan perempuan dye masa zaman dolu2 laa. Tak ingat pulak zaman sekolah rendah ke, menengah ke kan. Encik Comel cakap, perempuan tu memang cukup sempurna! Muka comeyy, body pon cantik...Tapi sampai sekarang, dye belum kawen lagi. Sedangkan Encik Comel dah ada 7 orang anak and boleh buat team futsal! Agak2 nya apa sebab kawan Encik Comel tu belum kawen ek? Mungkin kawan Encik Comel tu takda jodoh atau mungkin belum jumpa lagi jodoh dye?? Atau mengikut ramai orang fikir, dye terlalu jual mahal?? Hanya Tuhan saja yang tahu. Sekarang, kepada gadis2 yang kurang keyakinan dalam diri, yang still takda boyfie, yang belum ada "kau la segala-galanya untukku", bersabarlah. Jodoh kita sudah ditetapkan oleh-Nya, insyaAllah. Yakin pada-Nya. Beri cinta anda kepada pencipta kita dan insyaAllah cinta manusia akan hadir dalam hidup anda. Sama2 doakan yang terrbaik untuk kita semua. :)

9 comments:

Nazryn Mishar said...

haha . pompuan 2 jual mahal lah 2 ~
kawen cepat2 . kang kolak jadi pompuan cam2 ~

ILA HonEyBuNNy said...

jodoh di tangan Allah..

sama2 la kita berdoa kan..kadang2 ada org jodoh cepat..ada sesetengah org lambat sikit..;_)

iekasub said...

nazryn : mana kita nak tauu.dah dye xde jodoh kot..huhu. aku kawen cepat? erk.insyaAllah :p

ila : yup2..amin.. ;)

ZWAN SABRI said...

Tak payah risaula.. kat Malaysia, Lelaki yang lebih ramai drpd perempuan.. Banci tahun 2010 menunjukkan, setiap 105 orang lelaki Malaysia untuk 100 orang perempuan Malaysia.. HUHU

MySuaraBlog: Jom Pi Tasik Mengkuang

bunga said...

betul..cinta pada-NYA adalah paling utama..:)

ade2mama said...

mayb kawan lecture ko tu xde jodoh lgy kn..

xpela..maybe dye lum jupe yg sempurna tok dye..doakn la dye k:)

iekasub said...

zwan sabri: ye ke?? gembira teros! haha. :D

bunga: itu sudah pasti.. :)

ade2mama: mungkin laa..doakan jela yang terbaik untuk dye :)

ade2mama said...

doa tok aku skli...
can aku..bz blja..si dia xsmpt crik hahahahahaahah

iekasub said...

fahad: haha. sengal la ko ni! ha laa..aku doa untuk kau sekali ye..cepat2 kawen! :)