Kau Suka, Kau Follow ^_^v

02 June 2011

Apa Nak Buat Kalau Nak Buat Pos Laju?

Salam :) wahh..pagi yang ceria selepas jumpa mamak roti canai kat kedai tadi.hihi. Tapi belum breakfast pon. Huu, lapar. Nak share story dulu baru makan. hehe. Semalam aku pergi pos office. Aku nak buat pos laju. Aku ni jarang2 sangat nak pergi pos office ni sebab takde mende nak buat kat sana. Semalam nak pos barang kat sorang blogger sebab jadi follower aku. Memang blur la yang amat sangat. Umur dah banyak pon still tak pandai buat pos laju.heheheh. Abang kaunter pon dah sengih2 mengejek. Tepok gigi ko kang. Nasib kacak. hehs.

Steps ni untuk buat aku ingat lepas ni kalau nak pos laju! :
1. Masuk pos office dengan kaki kanan. Jangan lupa baca bismillah. Time ni berdebar jantung.
2. Terus pergi kaunter, mintak beli envelope pos laju. Make sure state kan saiz apa korang nak! Beriyer la abang tu gelakkan aku sebab aku xtau saiz. adoi. malu
3. Dah amek envelope jangan lupa bayar. Nasib baik aku tau envelope tu kene bayar.
4. Terus isi maklumat yang ada kat envelope.

4 step ni penting. Tapi semalam aku ade tambah step lain. Aku pergi amek borang pos express! Dah siap isi tau?? Ingatkan guna. Rupanya tak. Aku memang ngok ngek. Aku ingatkan Pos Express dengan Pos Laju sama. Rupanya tak. *Tak sama ke??? Still tak puas hati. haha. Lepas siap isi borang aku pergi amek nombor. Sampai turn aku, aku just kena bagi je envelope tu and siap! Macam tu je?? Nasib baik tunggu turn tak lama. =_=''

Lepas ni nak ingat sampai bila2! Taknak malu lagi. adoi.

4 comments:

kokser kokdam said...

org kate name je laju.. xlaju sgt pon.. hahaha

EZAN IDMA said...

ahaha akka pon kekadang tersilap

iekasub said...

kokser kokdam : ye ke?? kene pakai pos sepantas kilat la gamaknya.haha

iekasub said...

ezan idma : hope akak tak salah lagi dah pasni.haha.