Kau Suka, Kau Follow ^_^v

16 March 2011

Kalau Lelaki Mintak Belanja?

Assalamualaikum! :)

Wussup2! Huih, lepas bagi salam, tiba2 jadi rock bebeh pulak ea? ehem, kembali ayu~ ngeh. Topik malam ni, KALAU LELAKI MINTAK BELANJA? Baca topik pon dh paham kan. Kalau tak paham2 jugak, sila baca ber-ulang kali tanpa henti. Kalau tak paham jugak lagi, tak dapek eden nak nolongnye. Napa aku buat topik ni?? Sebab nya, aku rasa macam nak tulis panjang lebar.haha.*sebenarnya tension buat esaimen. Aaa! Lempang diri sendiri.

Manusia ni kan ada macam2 jenis. Kalau yg jenis suka keluar duit utk belanja org ke..untuk sedekah ke..memang dye tak lokek lah. Orang datang pakai tongkat dengan pakai spek hitam, baju compang camping datang mintak sedekah memang dye kasi duit teros! Tak kisah la dye bagi banyak ke sikit, yang penting dye tak kedekot. Walaupun orang yang mintak sedekah tu sebenarnye menipu and mempunyai sebijik banglo yang besar gedabak hasil meminta sedekah! huh. Rasa macam nak rompak je rumah orang tu. Tapi~ Kalau dah jenis kedekot tu, bila orang mintak sedekah or mintak belanja, teros bukak wallet, "OH SORI. TAKDE DUIT BESAR". peh. kaya gila kan? plus kedekot! hampeh~

Aku rasa kalau kawan rapat mintak belanja, memang I dont care. Aku boleh beli kedai tu untuk ko! *serios ni tipu. Tapi kalau kawan yang tak berapa nak rapat, plus dye LELAKI, pastu mintak belanja yang mahal2 saja, aku rasa macam sepatutnya dye yang belanja kita! Kenapa kita pulak yang belanja dye. Tapi piker balek, dye kawan sekolah kita dulu.. Tapi kadang2 perangai dye yang meng-was-was kan kita tu yang buat kita jadi dalam dilema. So korang camne? Ade tak rasa macam aku rasa ni? Ke aku ni sebenarnya KEDEKOT taik idong masin?? OH NO!

2 comments:

syafiqashafie said...

uishhh...pantang i lelaki mintak bnje...hahaha...

iekasub said...

cika: kan kan kan?? kenapa la ada orang macam ni.haha