Kau Suka, Kau Follow ^_^v

01 March 2011

This Is What We Called Friendship :)

Assalamualaikum! :)



Friend. Kawan. Rakan. Member. Geng. Dan seangkatan dengannya. Words ni bagi aku sangat special sebab semuaaa orang di muka bumi ni ada kawan. And kita sendiri pon adalah seorang kawan kepada seseorang. Maksud kawan ni universal. Semua orang ada maksud yang tersendiri. Kawan ni boleh dapat kat mana-mana je! Even dalam blogger ni pon kita dapat kawan kan? Korang semua kawan aku kan?? Ke tak? Sila la terima aku sebagai kawan..please please pleassee~~~ ;) 

Nak berkawan ni senang. Tak payah lafaz apa2 kita dah boleh kawan. Dengan hanya say Hye pon kita dah boleh jadi kawan. Tak payah nyee nak cakap, 'sudi tak kau terima aku jadi kawan kau?', 'wey, aku nak kawan dengan kau. boleh?', 'kalau kita kawan, amacam?' Tu semua buat rugi air liur saja..Kawan ni penting sangat bagi aku. Yela, kalau tayar pancit tepi jalan, kita akan call kawan kita dulu. Kalau takde duit pon kita pinjam dengan kawan dulu. Kalau dengan kawan, tak payah berkira sangat kot..Lain la kawan tu jenis menyakitkan hati cket and tak kenang budi. Orang macam tu toksah layan lah. Buang karen. ngeh~ Orang cakap, kawan memang senang nak carik tapi bukan sahabat. Yang penting, aku tak cakap pasal sahabat sekarang ni. Aku sedang cakap pasal kawan.hehehe. 

Kalau korang merupakan seorang sahabat, kompem korang akan jumpa sahabat korang jugak. Believe in karma. Okeyh? :) Last but not least, in a nutshell, as a conclusion, korang jadi seorang sahabat yang baik, bagus, dan boleh diharap and sayangilah sahabat dan kawan2 korang. Hargai mereka. 

Kawan2, kita kawan sampai nyanyuk oke?? Promise!

3 comments:

adan said...

kawan memang senang untuk djumpai kan.. tp,adakah senang untuk kehilangan kawan seperti mana kita senang menjumpai kawan..? hehe..

btw nak gtao anda d tag.. sudi2 la join erk,.. hehehe.. ^_^

http://adan-akudandiriku.blogspot.com/2011/03/dapat-2-tag-dari-seorang-pendendam.html

iekasub said...

adan: cepumasnya soalan :P kawan yang sejati takkan hilang macam tu saje.. ;)

KhairulAzman said...

like