Kau Suka, Kau Follow ^_^v

21 January 2011

Always Remember, Life Is Too Short!





Assalamualaikum! :)

Dah baca words atas tu?? Best kan? Yup! Sangat best! Angguk banyak kali! Oke, stop. Kang tecabot pulak kepala tu. Perasan kan? Words ni have a very deep meaning. And paling penting, I love it! :) 

Dalam hidup kita ni, takda benda yang boleh kita sesalkan. 
Crioz ke ni?? Iekasub ni boleh caya ke?? Of coz la! Muka punyaa suci ni! Takkan gua nak tipu plak?! (jadik gangster jap) Actually aku nak maksudkan, enjoy your life to the fullest. Kalau asyik dok meratap sedih bila kecewa dalam hidup, kecewa kena buang kerja, kecewa result exam tak bagos, kecewe bila putus cinta! (ni part paling tak cool.oke? TAK COOL. To kakak2 and adik perempuan, stop crying sebab lelaki. You deserve better) Kalau semua benda kita nak keciwaa, sampai bila kita nak maju? Memang tak boleh nak nafi yang masalah sentiasa datang and belambak2 setinggi gunung everest, bila umur makin banyak. Itu biasaa! Life is hard! But, we have to face it. Barulah kita ada jati diri yang kuat. Kan?

Kalau nak hidup bahagia, buat je apa yang korang rasa korang nak buat. Tapi! Jangan salah paham dengan apa yang aku cakap tadi. Maksud aku, korang boleh buat apa sahaja, anything, selagi ianya tak salah di sisi agama Islam kita (to muslim). Sebelum buat apa2, mesti pikir banyak kali oke? Ingat Allah, ingat ibu bapa and pikir maruah kita. Banyak je benda gila yang kita boleh buat! Semua nya ikot diri korang sendiri. And iekasub?? Aku ada cara aku sendiri :)
Senang kata, buat apa yang korang nak buat but control yourself, pakai apa yang korang nak pakai asalkan menutup aurat, and cipta dunia korang sendiri ikot cara korang. You worth it! Tak caya?? Cuba try! Barula hidup bahagia dunia dan akhirat. Selamanya. Life is too short babe! Enjoy it! And everything will be fine. InsyaAllah. ^_^v

5 comments:

ijatnuar87 said...

heheheh..btol tu...live ur life to the fullest...hehehe...

Imran nyambek said...

nikmatinya dengan baik.

WaNnY said...

ieka! jom2~ aku tag ko join contest ni :D

s.y.a.r.q said...

yes...absolutely rite... huhu,,,,

iekasub said...

pokjat: very good! baru la awet muda! :D

imran nyambek: betul3! sokong 110%! ^^,

wanny: orait bebeh! im coming!

s.y.a.r.q: bagus anda menyokong saya!high 5 cket! :D