Kau Suka, Kau Follow ^_^v

06 January 2011

"Ibu! I Love You!!"

Assalamualaikum semuaa! :)

Disebabkan tahap kelaparan yang amat sangat tinggi, and segala jenis bunyi sudah keluar dari perut ni, aku nak join satu segmen yang sangat bagus sebab kita kena tulis entry pasal ibu kita! atau mama, atau emak, atau umi atau dan atau. Sesungguhnya panggilan tu khas untuk mereka yang dah penat kandungkan kita dalam perut mereka selama 9 bulan. Jangan lupa! Mereka jugaklah yang lahirkan kita :) takkan dah duduk dalam perot 9 bulan, tak reti2 nak keluar pulak kan? Boleh mati lemas!Semua orang ada ibu. Ni lah masanya kita nak show appreciation kita kepada ibu tersayang.. :) jom join! Kelik encik sudirman ni. Saya suka nama beliau! unik! ^^,


 encik sudirman yang dihormati :)


Ibu dan ieka :) she's my everything!
(cantik kan mak aku?? jeless tau..ramai yang kata beliau kakak aku. haha. aku bangga dapat ibu secantik kamu, ibu. ^_^)

Nama ibu aku, Safiah Bt. Ibrahim. Beliau adalah seorang cikgu, thats why anak beliau ni ikut jejak langkah beliau. Anak yang berhati mulia tu, sayalah! :P  Aku gelarkan diri aku dalam komunikasi seharian dengan ibu, menggunakan 'kita'. Taktau la kenapa. Memang dari kecik panggil macam tu. Ibu lah segalanya. Seriosly! Masa beliau kata yang maybe beliau akan jarang balik rumah if beliau sambung belajar pun aku dah sentap. Mana tak nya. Kalau balik rumah time cuti, beliau la orang pertama yang aku nak jumpa. Abah pun orang pertama yang aku nak jumpa. Senang kata, aku sayang dua2! hee. Jasa beliau yang paling besar adalah beliau dah lahirkan aku and mendidik aku sampai jadi seorang yang berguna dan berjaya sampai hari ni :) Semua keputusan yang besar-besar aku mintak pendapat beliau. And most of my decision dalam hidup ni, semuanya bimbingan dari beliau. Kalau beliau suruh aku kawen dengan pilihan beliau pun, insyaAllah akan aku ikut ;) Macam-macam dah kitorang buat sama-sama. Masak sama-sama, shopping sama-sama, pergi kenduri pun sama-sama! She's my shadow. Mana ada aku, kat situ ada beliau.

Too ibu, too many reasons why i love so much. Tak boleh nak tulis panjang2 kat sini. Dalam surat2 yang kita kasi ibu tu pun, rasanya dah cukup panjang kita cakap betapa kita sayang kat ibu. Tapi still tak cukup. Just nak ibu tau, kita teramat sayang kat ibu. :) Hesh, susah betul nak luahkan betapa aku sayang dekat beliau. Its all deep in my heart. 

Taktau nak cakap apa sebab aku sayang ibu aku. Memang selalunya macam tu lah. Kalau kita sayang seseorang, kita takkan dapat bagitau kenapa kita sayang dia.Tapi yang pastinya, saat paling aku rasa aku kecewakan beliau, masa dapat result spm. Crioz aku benci result SPM aku. Sebab result SPM aku la, aku rasa ibu sedih. Aku je yang rasa kecewe camni, ibu rilek je pon.. Maybe sebab aku nak dapat keputusan yang bagus untuk ibu aku. Masa UPSR and PMR, aku dapat bagi full untuk ibu. Tapi SPM tak full, aku frust gila amat! Taknak cakap pasal SPM dah. Tak suka. 

Too ibu again, hehe. Ibu! Kita sayang ibuu! berapa kali nak cakap daa~ :D Ibu tau kita macam mana kan? Gila gila cket..haha. Ibu pon dah jadik gila layan anak macam kita ni. Kita nak ibu tau, kita selaluuu doakan yang terbaik untuk ibu. You will always in my heart even we are miles apart. Maafkan semua salah silap kita eah? Kita pun belum terer lagi ni dalam bab2 memasak. Hope ibu bersabar, tunggu kita jadik cukup terer and setanding dengan masakan ibu.hihi. love you much! ^^,
(i noe u reading this. muahh2!)

8 comments:

sudirman said...

yeh..saya pun sayang arwah mak saya...tahniah..teruskan sayang mak awak ye..emm..nak tanya..mana header blog saya ye..hehehhe..cuba baca balik entri saya no PERTAMA tu..hihayyyy...tq ye join contest ni

sudirman said...

sy dah letak link blog awak di list blog yg join contest ni..sila lihat di sebelah kanan blog saya..tq

iekasub said...

oh iyee..sorie! :)

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, ibu ngan anak sama2 chantek.. ;)



http://mysuarablog.blogspot.com/2011/01/pilihan-gadis-malaysia-cerah-atau-gelap.html

iekasub said...

zwan sabri: *pitam* haha. malu jap :P tengkiu.. ^_^V

KyêrulL said...

Semoga Berjaya Untuk Contest Nie ^.~

iekasub said...

kyerull: thank youuu! :))

[kitt]-suda(nurul syazana) said...

sayang kau lebih :D