Kau Suka, Kau Follow ^_^v

31 January 2011

Mak Saya Pantang Kalau Anak2 Dia Jumpa Member Tapi Tak Tegur

Assalamualaikum! :)

Aku masih mampu tersenyum! Even sedang sakit. Aku demam! Again~ T.T Kenapa aku asyik demam sekarang ek? Antibody makin lemah kah? Atau pakgad2 dalam badan aku ni tak bekerja membanteras kuman dan bacteria dari membuatkan aku jatuh sakit?? Ni yang nak potong gaji mereka ni. Iekasub kuat! Rilek jee..kan3? :D 

Jom borak pasal member. Aku ni frenly. Agaknya lah! Orang cakap. Aku oke je.. Bila aku jumpa member di mana, mesti aku panggil. Even baru nampak bulu mata je pon aku dah jerit nama diorang dari jaoh! haha. Itulah aku. Ni mungkin sebab penangan mak aku. Mak aku akan sangat tak suka kalau anak2 dye jumpe member but tak tegur! Apa guna hidup kalau kita sombong dengan kawan2 kan? Nanti kalau time susah, carik kawan jugak. Time gadoh dengan pakwe carik kawan. Kalau time tengah tak de duit pon carik kawan jugak. So, kawan is everything! Jangan sekali2 sombong dengan kawan. 

Kalau diorang yang sombong macam mana?? Kita wat dekk je! Ape de hal? Kawan kita ramai! haha. So nasihat aku, kalau jumpa member tengah jalan, or tepi jalan or bawah jalan, tegur. Atau jerit je dari jaoh. Kalau nak sopan lagi, datang dekat2 pastu sentuh bahu. Cehh! Sopan gila. Kalau kawan tu kita dah nampak dari jauh, takkan nak kejar, berlari2 anak dengan barang banyak kat tangan semata-mata nak sentuh bahu. hahahaa. Tak dapat nak bayang macam mana. Tegur setakat yang mampu.. Angkat tangan saja pon dah oke.. kan?? So, jangan sombong2! Peace! ^_^v

13 comments:

♥ LULU ♥ said...

suka entry ni!hehehe..thumbs up!

.alie. said...

samalah kita sis..

i laung sampai orang tu dia rasa nak lari,kot i laung kuat sangat kot..


=)

purplelitto said...

ika mmg kwan yg baik..nanti blanje ak makan ikan bakar lagi ea kt anjung seri..haha..^__^..

ijatnuar87 said...

heheheh...btol tu...manusia ni fitrahnyer bermasyarakat..dan setiap manusia perlukan kawan,jadi mari la berkawan,hehehe

.:rizaL:. said...

agak laaa

iekasub said...

lulu : tengss! thumbs up 2 tangan! :DD

alie: hahaha. kuat sangat tu! senang la. tak payah pakai microphone dh. :DD

purplelitto: aip! kali ni turn kau pulakk..hihihi. anjung seri dekat mane??

pokjat: nanti dekat pahang, pandai2 la carik kawan baru ye?? ;D

rizal::DD

.:padie_eyla:. said...

oke. tak sombong nie. nak tegur. hak3. =p

iekasub said...

padie_eyla: haha. goooodd! :D

ijatnuar87 said...

hehehhe...insyaallah...berkawan biar beribu,berjuta2 pom xper...

Cikin said...

sy sygg kwn2 sy (:

iekasub said...

pokjat: sangat setuju! :) musuh jangan carik ye??

cikin: sye kwn awk kn? ehem! rasa disayangi jap ;D

topimagine said...

tp zaman skrg.. kwn mase senang senang cari.. mase susah.. paham2 sudey... :(

iekasub said...

topimagine: tu sebabnya kita kena carik kawan yang betul2 ada time susah dan senang.. kalau dah jumpa, hargai dia! ^^,