Kau Suka, Kau Follow ^_^v

07 January 2011

Tengah Malam, Jom Kemas Bilik

 
Assalamualikum semua! :)

Sekarang jarum panjang dah tunjuk pukul 01.55 pagi. Mata empat ni stil belum ngantok. Agaknya nak kena orang dodoikan kot. Selalunya, sebelum tidur, aku ada buat satu hobi yang best la kot bagi aku. Nak tau tak?? Cakap la nak. Angguk? Geleng? Baik angguk! haha. Boleh teleng kepala kalau buat macam ni hari2. Angguk geleng angguk geleng. haha. 

Cuba korang tengok sekeliling korang. Maksud aku dalam bilik korang. Tempat yang tidur hari2 tuu... Ada katil.. Ada meja stadi.. Ada almari.. Kan3? Agak2 bersih ke..besepah? Ke sedap mata memandang? Kalau menaip atas meja belajar tu, kalau tadi ada bukak buku, memang besepah gila la meja ni. Serabut aku nengok. Kalau bangun tidur selepas aksi tidur guling2 yang ganas tu, habis bekedut bedsheet aku. Dengan anak2 patung aku sorang ke lantai, sorang kelaut. Serabut2.. 

Jadinya, setiap malam! Selalunya tengah malam la sebab aku suka tidur lambat. Aku akan mengemas bilik! Siap menyapu lagi kau?? Aku ni ada resdung..kena la jaga habuk2 ni cket..hehe. Nanti bangun pagi, tak de lah bukak mata je, rasa macam "eh, aku kat mana ni? hutan amazon ke??". Apa kata korang ikut jejak langkah aku ni? Ni kira jejak Rasul la jugak kan sebab Rasul kita kan sukakan kebersihan? *winkwink* So, apa lagi! Cepat kemas! ^^V



Katil: checked!

Meja: checked!


Baru laa boleh tidur dengan selesa lagi aman sentosaa! Good night, eh! good morning kawan2..^_^V






6 comments:

Ms. Kudut said...

leh wat menantu neh.. hehehe

....~MissMarshmalloW..~ said...

wawawaa....cantek nye bilik diye...heii haii hoii sye dtg nie..wee..

iekasub said...

ms.kudut: haa.ade calon tak untuk saye? XD

missmarsmallow: weeeweee!haha. tengkiuu.. biasa je pon.. :D nnt sye ke sana pulak! ^^,

iekasub said...

missmarshmallow: saye tak dapat bukak link awak la~~aih~~..

nadhya ashee'kin said...

aihh , mari2 , kemas bilik sy pulakk :P

iekasub said...

nadhya: aih! eden malas sudah! haha