Kau Suka, Kau Follow ^_^v

29 January 2011

Flip Flop Memang Santai!

Assalamualaikum! :D

Before memejamkan mata yang dah semakin redup ni, aku nak cakap yang sesungguhnya flip flop adalah spesis capal kaki yang paling sempurna! Penat aku menjalankan kajian capalrela apa yang rela menjadi alas kaki aku ni dengan selesanya. Lepas try heels, penat. Rejected! Lepas try wedges, best~ Tapi still too girlish untuk aku yang boyish. So, rejected! Then, sambung pulak dengan sandal. Selipar bertali belakang. Yup! Aku suka kannya. Tapi aku akan guna time aku rasa nak ber-style saja. Heh. Penah try sneakers masa zaman budak sekolah dulu. Tapi, leceh la! Kalau pegi hangout then nak solat, kene bukak kasut and stokin sume bagai. So, rejected! 

Sekarang dah jumpa passion baru. Yesss~ Flip flop! Lama dah aku pakai flip flop ni. Aish. Penat tulis flip flop. Bajet macam nak cool cket. Tapi sebut selipar jamban is better. Keyh, sambung! Selipar jamban ni not my taste dulu2! Rasa macam selekeh je pakai selipar jamban. Macam takda kasut lain je! Tapi, tu dulu! Sekarang, aku yang pengkutuk selipar itu lah dah jadi pengguna yang setia! Sapa nak tepek tapak selipar jamban kat aku tu, cepat2. Muka aku sedia menadahnya. Tapi beralas la. Kang bejerawat muke aku kene segala kekotoran kat tapak tu! Now, aku sangat suka tengok orang pakai selipar jamban. Macam cool gilaak! Plus selesa. Takda la terhincut2 nak tahan melecet. Tadi aku beli 2 selipar jamban! Yeahh~ Aku dah gilaa.. 

Comel tak?? Cakap la comell~~ :D

Oke, ni saja men-capub. Aku suka bantal kecik2 macam ni! Lagi2 zebra printed. Hwee~~ ^^v

Kepada pemakai setia selipar jamban, aku sekarang nak jadik geng korang and nak jadik pemakai yang tegarr!

5 comments:

Hafidzah Hafidz said...

waaaa, cantek flip flop..especially yang sebelah kiri tu..polka dot..betul tu, memang selesa pakai flip flop..tak sakit kaki kan..fiza pakai flip flop waktu 2nd year student, waktu drive kete g fakulti..selesa =)

iekasub said...

hafidzah hafidz: wah! nama sedap dan panjannggg! :D btw, thank youuu! :)) flip flop sangat terbaikk! boleh la kita jadik geng :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nampak ramai yg guna ni di malaysia, kalau di indonesia ramai students suka yg macam chinesse girl pakai tu, yg getah tutup kut depan. hehe.

iekasub said...

fifiey lychee maration: aa! tak dapat bayang!kasut crocs ke?? huhu.blur jap~ngee~

detergenWangi said...

ika ..kita pun sangat suka pakai selipar..sampai kawan2 gelarkan saya selipar maniac..
takda pun koleksi kasut berciri keperempuanan dalam simpanan...
suka pakai sbb selesa mudah terutama kalau g toilet kalau terbasah pun tak kesah,..