Kau Suka, Kau Follow ^_^v

15 January 2011

"Saya Pelajar IPG Kampus Sultan Mizan, Besut, Terengganu"


(Aku bersama2 kawan seperjuangan di IPGKSM. Ni masa BIG di Pantai Bukit Kluang. Kelas kami semua 20 orang sahaja and yang penting, 2 orang je lelaki! kesian diorang. haha. Yang penting, diorang berdua kawan baik aku sampai mati and sesungguhnya mereka straight! What a memory) (^^,)

Mula2 aku ingat aku dah ter-miss segmen yang best ni! Dapat jumpa member2 IPG. Sebab lama sangat aku tak bukak blog. And alhamdulillah! Aku belum telajak lagi. yeaa! Bahagia :D Student IPG! Jom join! Klik Aku Budak IPG! keyh? 


Aku ambil kursus PENDIDIKAN PEMULIHAN SEKOLAH RENDAH. Kos ni kira macam aku akan jadik seorang cikgu yang sememangnya pandai (poyo) dan nak membantu kanak2 yang lemah dalam subjek BM and Math. Ni la tugas dan amanah yang aku kena buat nanti. Semoga semuanya berjalan lancar. Do pray for me too!

Pengalaman manis yang paling best and memang takkan lupa rasanya terlalu banyak! Tapi yang paling paling paling ingat ada dua. Which are, first, masa Drama Night. :) Kitorang semua dalam satu unit ni dah tak macam kawan! Semua tonggang langgang gadoh sebab semua ada pendapat sendiri and semua macam tak cooperate langsung! Serios cakap. Time tu sampai nangis2 sebab semua orang dah macam selfish yang amat sangat. Tapi lepas tu, the drama was succeed! :D And alhamdulillah, sampai sekarang kami semua tersangat rapat even kadang2 ade masalah cket, and semua boleh cooperate. Macam2 kitorang dah lalui bersama :) 

 Aku jadi hulubalang kepada si putera. haha. handsome jugak aku rupanya :D

 Before masuk hall. Cuakness!

 Backdrop kitorang! best main cat. :D

 And, finally, aku si kitkat girl! Abaikan ketidak sopanan itu :)


 Perubahan dalam sistem pendidikan? Aku jenis terima semua perubahan yang boleh diterima pakai. Sekarang, aku dah berpuas hati dengan apa yang ada and just mengharap, tahun akan datang, kitorang yang bakal2 guru ni, akan jadi lebih hebat and lebih cemerlang dari sekarang demi negara Malaysia! (peh, semangat terlebih)

Semua kenangan. And aku sayang kengkawan aku! Love, laugh, live forever :)

14 comments:

ijatnuar87 said...

hehehhe...jangan setakat menerima...kiter cikgu kena berani mengubah sistem yang sedia ada...kiter kena ikut murid,bukan murid ikut kiter...ingat tu yek...hehehhe

WaNnY said...

wah..terbaek r cikgu ieka! ske entri ni...nk join gak laa nanti...

chop2..hensem r ko *tetibe* :P

dyg said...

beshnya aktiviti yg korg buat..
anyway, sy pun dak IPG..huhu

^cahaya_harapan91^ said...

salam perkenalan ..dr IPG KaMPus Kent~

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan student UKM..jom singgah blog saya..

puteri cahaya. said...

salam kenai dari pu3..bakal cikgu ye.. bestnye!

meh singgah sini http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-uitm.html

pelangi hafyza said...

salam prkenalan jugak....
jom datang blog pelangi...

Yui_Wani said...

whoa...bez nye! :D

zubir othman said...

hai
salam perkenalan

nice to read ur story bout u n ur life at ipg

http://zubir5588.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-ipg-kampus-pendidikan.html

iekasub said...

haha.thank youu semuaa! :D salam perkenalan! ^^,

Laman Teman said...

salam perkenalan dari sy...ramai betul blogger dari IPG kn...

iekasub said...

LT: haah..baru perasan.. :D best la macam ni! ramai kawan baru! ^^,

myssmie said...

selamat berkenalan... =)

Anonymous said...

mengapa tidak:)