Kau Suka, Kau Follow ^_^v

10 January 2011

Unit Beruniform TKRS

Assalamualaikum! :D

Waaahh~ Bright sun la today.. Cerah, secerah wajahku! haha. Dekat IPG ni, every Selasa, kitorang ada UB (unit beruniform). Ala.. macam kat sekolah dulu2 tu? Kitorang kan bakal cikgu so kena la involve dengan benda2 sebegini. Aku mintak TKRS and diterima! Bahagia! :D Sapa dulu2 dia KRS?? Best tak KRS ni ea? Aktif kan?? Aku suka aktif2 ni. I LOVE SWEAT! hak3. Dulu aktif kadet polis. Seriously, dulu memang hitam bin legam la sebab aktif kadet polis and olahraga. Sekarang, dah masuk TKRS ni, adakah aku akan kembali hitam legam seperti dahulu?? Dengan spek putih aku ni. Dapat bayang tak kekontraan nya tu?? Nanti dari jauh orang nampak spek dengan gigi aku je. Haha. 

*baru berniat nak tunjuk muka aku yang hitam legam umpama bontot kuali tu. Tapi intenet macam sipot sedot pulak. Tak dapat la nak tunjuk~~ :P

Kadet Polis dengan TKRS memang berbeza. Tak la banyak sangat. Tapi mula2 memang pening la cket.. After ni oke kot.. Dah la tadi dalam platon pakai baju kurung! Dengan heels pulak tu! Best2 :D Iekasub menyandang jawatan setiausaha. Ceh! Paez la ni! Pegi calon kan aku ngape?? Aku dah la tak penah langsung pegang SU ni. Kalau AJK je, memang dah terer la. Aih~ Pikir positif, bagus jugak. At least aku dapat pengalaman baru. Haa.. betol3~ Semoga aku dapat menjalankan tugas dengan cemerlang, terbilang dan terbaik! Mangat!

Hidup TKRS! :D

4 comments:

iszieylyanziy said...

wah,,tkrs!!! semangat tuh,,hehe,,aku pengakap je,,hehehe

iekasub said...

isz: haha. same je kot~ :D

WaNnY said...

haha. aku pengakap! laaaaaaagi best :P

iekasub said...

wanny: haha. ha laa~~ pengakap lagi best laa.. KRS tersangat best! wekkk :PP haha