Kau Suka, Kau Follow ^_^v

25 January 2011

Nak Mengadu

Assalamualaikum! :D

Gumbira gumbiraa! Yeepee! Hooreyy! *melonjak kegirangan. Akhirnya! Dapat jugak aku meng-update blog. Lamaaaaa gilaaa kot tak boleh online sebab sapa ntah jahat pergi blocked semuaa wireless blok aku! Marah ni marah ni??! Grr~ Saba iekasub. Tu tandanya suroh ko focus kepada movie2 yang ko belom habis marathon tuu. Reti amek! Tapi tak reti2 nak habiskan. Padan la dengan muka kau. (duh!) Ni pon menompang dengan sahabat baik aku ni ha. Terima kasih ye cik arinah sanip. Rasa nak ciom pelok kau sekarang. hihi. *blush(penampar nak)* 

Memandangkan dua hari lepas aku tak sehat. Pening ter-amat-sangat plus muntah hijau. Ops! Sorry, sengaja pulak nak jadik pengotor. Eww~ Attention! Jangan tanya 'haa...berapa bulan ha?? Aih~ Tu semua, mintak dijauhkan.. Aku hanya betul2 tak sihat sebab memang lama sangat tak sakit ( antibody kuat. Peh! Double duh!!)  Kepala gila punya pening sampai seharian asyik tidurr sahaja! Kalau hari2 macam tu memang tak guna la hidup kot. Dah macam mayat hidup. 

Disebabkan sakit, sampai bilik habis tongkang pecah, aku pon nekad menelan 3 bijik panadol (saja ja buat vogue. Bukan makan sekali gus. First time, makan sebijik. Pastu petangnya, 2 bijik pulak. Normal la tu kan?) Lepas makan ubat and tidur selama lebih 12 jam, (solat masih sempurna ye anak2?? Lepas solat, sambung tidur. hehe) Malam tu jugak! Aku gagahkan badan yang kental ni mengemas bilik dan membasuh baju dan menyidai baju. Suka3! :D Lepas tu, tumbang balik.haha. Agaknya memang time tu tersangat penat. Minggu yang memenatkan. Tu pasal la sakit kot.. Sekarang just mintak dielakkan dari sakit macam tu lagi. Penat laa asyik muntah je..huu. Tapi mesti ada hikmah kan.. Allah bagi sakit sebab nak ingatkan kita supaya lebih dekat dengan pencipta ke kan.. Mungkin ada hikmah lain ke.. Musibah macam mana pon, sabar nombor satu keyh! :) Sedar diri la jugak time tu.. huhu. Sekarang, Alhamdulillah dah sembuh! :D Yeaa! 


Sekarang, Iekasub boleh kembali aktif dan lebih hyperr!! Yeehaa!

3 comments:

Nazryn Mishar said...

tipu . baru je demam ari2 kan ?
HAHA ~ antibody kuat konon . :p

ijatnuar87 said...

hehehhe...sakit itu penghapus dosa....btol tak?sajer2 jalan2 g maktab la...bosan sangat ddk umh,g la jln2,hehehe...rindu2...

iekasub said...

nazryn: ohoi! kuat la! aritu baru nak panas badan jee..ngeh3

pokjat: iyup! sokong sangat. tapi tanak dah sakit lagi...serik2.huhu.bagus la kalo rindu maktab.boleh datang lagi.kalo datang bagitau! haha :D